2017. május 2., kedd

Nemcsak egy szegedi macska!

Április elején Szegeden jártunk, hogy méltón ünnepelhessük a párom 40. szülinapját. A rövidke hétvége ellenére sok minden szerepelt a programok között. Többek között megszállottan próbáltunk kiszabadulni a 113-as garzonból a ParaParkban, majd, hogy felborzolt idegeinket kisimítsuk egy kicsit, betértünk a Cirmi Kézműves Gasztrokocsmába. Azokat, akik rögtön fanyalogni kezdenének a "kézműves" és a "gasztro" szavak hallatán, hogy "na igen, ma már minden vacakot, retrót, meg házilagbarkácsoltat el lehet adni azzal, hogy kézműves, a gasztróra meg úgyis mindenki bukik, de hát persze a lángos is gasztro, hiszen kaja", na ezeket a fanyalgókat rögtön szeretném biztosítani arról, hogy nem véletlenül estünk be a Cirmibe, hanem gondos utána olvasás alapján választottuk a helyet. Nem bántuk meg!

Rengetegen írtak már a Cirmiről, például a Sunseaty, és távol álljon tőlem, hogy azt ismételgessem, amit mások már sokszor elmondtak előttem, de tényleg tuti a hely. Az első pozitív élmény akkor ért, amikor facebookon rájuk írtam, és rendkívül segítőkészen válaszoltak, tanácsot adtak parkolás ügyben, és az asztalfoglalás is azonnal elintéződött. Szeretjük a rusztikus-eklektikus, krétafeliratos belső tereket, a régi idők hangulatát idéző tárgyak kellemes elhelyezését a 21. századi térben, ahol iszogatás-eszegetés közben lehet nézelődni, így a hely belső tere is azonnal megfogott. 



Az asztalunk névre szólóan, gyöngy betűkkel készített kis táblával volt lefoglalva, és külön díjaztam, hogy végre nem írták el a vezetéknevünket, mint másutt már annyiszor. Az irigylésre méltóan fiatal, cicásan csinos pincérlányok légiesen könnyed tánclépésekkel, már-már balettozva sürögtek-forogtak az asztalok körül. Bár talán furcsának hangzik, de igenis jól esett, hogy a hely laza hangulata ellenére az ifjú pincér sem hellózott le, hanem kulturáltan magázódva válaszolt a miden részletre kiterjedő kérdésáradatunkra. Mi van a hamburgerben, miből áll a szósz, hogy készítik, melyik sör miből van, milyen ízű? Mindenre tudta a választ, és a kiszolgálás is szélsebes volt.  A tulaj, "Cirmi", az este során többször odalépett és megkérdezte, jól érezzük-e magunkat, van-e szükségünk valamire. A kiszolgálás, az odafigyelés tényleg pöpec! (Aki a facebookon mást ír, az vagy kosarat kapott az egyik cicustól, vagy nem is ebben a gasztrokocsmában járt ;-) )

Három különböző hamburgert rendeltünk, a burgonya valóban burgonyából készül, bár tény ami tény, nekem kicsit túlontúl fűszeres, talán borsos, de én nem is vagyok kimondottan az a fűszeres steakburgonya rajongó, az állaga viszont egészen tökéletes volt. A hamburgerekben minden mesés dolog benne volt, mi szem szájnak ingere, és rendkívül széles a választék, ráadásul ehhez még egy egész regiment szószt állítanak csatasorba az asztalon. 

A hamburgerek mellett a hely másik vonzereje a kézműves sör. Illetve sörök, mert elég nagy a kínálat. Bevallom, még csak most kezdem felfedezni a sörök világát. Ezen a téren teljesen tapasztalatlan vagyok, így aztán elnevezés alapján találomra választottam két szimpatikus kísérleti alanyt. így találkoztam a Ravasz Hóddal, és kóstoltam meg a lányosan, már-már vattacukrosan csengő Candy Flip-et. A Ravasz Hód, a Rekettye Sörfőzde barna ale típusú söre. Egészen kellemes. 

Candy Flip, Cirmi Gasztrokocsma, Szeged
A Candy Flip igazi meglepetés volt.  Az érzékeket becsapó (pláne egy nagy pohár Ravasz Hód után ;-) ) eperturmix dejavút idéző sör. Persze nem véletlen ez a dejavú, hiszen a sör randevúzott eperrel is, laktózzal is az erjesztés során. 

Lazulás, nevetés, jóllakás, becsiccsentés (jó érték arány!). Ez történik, ha a Cirmibe mentek! :-)

facebook.com/cirmigasztrokocsma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése