2020. március 22., vasárnap

Süssünk élesztő nélkül 2. rész - A wales-i sütemény

A wales-i sütemény egy sütőporral készülő linzer jellegű sütemény, amit azonban meglepő módon száraz teflon serpenyőben kell kisütni. Illatos, vaníliás, reggeli kávé vagy kakaó mellé csodálatos önmagában is, vagy egy kis eperdzsemmel.






Hozzávalók

50 g mazsola
1 tojás
1/2 tk sütőpor
85 g cukor
50 g zsír vagy vaj
50 g vaj
225 g liszt
1 cs vaníliás cukor
1 pici tej ha szükséges

Keverjük, gyúrjuk össze a hozzávalókat, és csak annyi tejet tegyünk hozzá, amennyi feltétlenül szükséges. Ezután az összegyúrt tésztánkat csomagoljuk folpackba és tegyük be hűtőbe fél órára.

Fél óra múlva nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra és 6 cm átmérőjű kiszúróval szúrjunk belőle korongokat. Érdemes teflon serpenyőben sütni. Tapasztalatom szerint a legjobb szárazon sütni, különben nagyon belágyul és szétesik. Esetleg egy leheletnyit kivajazhatjuk a serpenyőt, de tényleg csak leheletnyit. Kis lángon szépen aranybarnára sütjük mindkét oldalán és kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk ha kisült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése