
50 g mazsola
1 tojás
1/2 tk sütőpor
85 g cukor
50 g zsír vagy vaj
50 g vaj
225 g liszt
1 cs vaníliás cukor
1 pici tej ha szükséges
Keverjük, gyúrjuk össze a hozzávalókat, és csak annyi tejet tegyünk hozzá, amennyi feltétlenül szükséges. Ezután az összegyúrt tésztánkat csomagoljuk folpackba és tegyük be hűtőbe fél órára.
Fél óra múlva nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra és 6 cm átmérőjű kiszúróval szúrjunk belőle korongokat. Érdemes teflon serpenyőben sütni. Tapasztalatom szerint a legjobb szárazon sütni, különben nagyon belágyul és szétesik. Esetleg egy leheletnyit kivajazhatjuk a serpenyőt, de tényleg csak leheletnyit. Kis lángon szépen aranybarnára sütjük mindkét oldalán és kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk ha kisült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése