![]() |
Ronda de finom, az ír szódáskenyér :-) |
450gr liszt
csipet só
csipet cukor
1 csapott tk szódabikarbóna (vagy sütőpor) (ha nincs joghurtod, iród, vagy kefíred, akkor szódabikarbóna helyett mindenképp sütőport használj, mert savas közeg nélkül a szódabikarbóna nem fog megfelelően működni)
kb. 4dl író vagy 1,5dl víz és 2,5dl natúr joghurt/kefír

A lisztet egy tálba szitálom, majd szépen kézzel összedolgozom a tésztát, de gyúrni, dagasztani igazából nem kell. Megformázom, majd elég mélyen bevágom kereszt alakban a tetejét. Díszíthetjük magokkal, zabpehellyel, és mehet rögtön a 200 celsisus fokra előmelegített sütőbe (légkeverés 180 celsius). Sütési idő kb 30-40 perc. (nekem 40 perc volt. Nem lett piros a teteje, de nem mertem tovább sütni, hogy ne száradjon ki a tészta)
Remek íze van, kimondottan élvezhető, kicsit roppanós a héja és illatos, és kellemes állagú a bélzete. Nagyon hamar elkészül, és a család kérte, hogy süssek még, tehát abszolút sikere volt :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése